Glutenfrie og veganske hindbærsnitter uden raffineret sukker

Klassiske hindbærsnitter – men i en sundere version! Disse lækre snitter er sprøde, sødede naturligt og fyldt med en frisk hindbærkompot, helt uden gluten, mejeri eller raffineret sukker. Perfekte til dig, der vil nyde en nostalgisk favorit med god samvittighed! 💛

Den bløde midte, sprøde bund og søde glasur gør dem uimodståelige – og så smager de endda bedre dag for dag! Perfekte til en hyggelig kaffestund eller som en sundere treat.

Lad os bage!

Glutenfrie og veganske hindbærsnitter UDEN raffineret sukker

Recipe by pinealfield
Antal

9

styk
Arbejdstid

30

minutter
Tid i alt

50

minutter

Ingredienser

  • Mørdejen
  • 100 g mandelmel (fintmalet)

  • 200 g glutenfri melmix (f.eks. Schär, eller en blanding af rismel, kartoffelstivelse og majsmel)

  • 30 g kokosmel

  • 1 spsk ahornsirup

  • 1 tsk vaniljepulver

  • ½ tsk salt

  • 1 tsk loppefrøskaller (hjælper med struktur)

  • 1/2 dl koldt vand

  • 100-150 g koldt vegansk smør (f.eks. Naturli’ blok eller Lurpaks)

  • Hindbærmarmelade
  • 120 g frosne hindbær

  • 1,5 spsk citronsaft

  • 1 spsk ahornsirup

  • ½ dl vand

  • 1 tsk vaniljepulver (giver en rundere smag)

  • 1/3 dl chiafrø

  • Glasur og pynt
  • 50 gram kokosolie

  • 1 spsk honning eller ahornsirup

  • Frysetørret hindbær eller tørrede spiselige blomster

Fremgangsmåde

  • Marmeladen: Kom hindbær, citronsaft, ahornsirup og vand i en lille gryde.
  • Varm blandingen op ved middel varme, og lad det småsimre i ca. 5 minutter, til bærrene bliver bløde.
  • Mos bærrene let med en gaffel, og rør vaniljepulver i.
  • Tag gryden af varmen, over i en skål og rør chiafrøene i.
  • Lad marmeladen stå i 10-15 minutter, så chiafrøene kan absorbere væsken og gøre marmeladen tykkere.
  • Dejen: Kom din kokosmel i en minihakker, og hak det til det bliver finere. Samme kan du gøre med mandler, hvis du ikke har mandelmel.
  • Bland mandelmel, glutenfri melmix, kokossukker, ahornsirup, vaniljepulver, salt og loppefrøskaller i en skål.
  • Skær smørret i små tern og tilsæt det. Brug fingrene eller en foodprocessor til at smuldre det i melet, indtil det ligner groft sand.
  • Tilsæt vand lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen. Den skal samle sig, men ikke æltes for meget. Er den for fedtet, så tilsæt lidt mere mel – er den for tør, så tilføj lidt ekstra smør eller vand.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm tykkelse.
  • Skær firkanter (18 stk., så du får 9 hindbærsnitter) eller brug en rund udstikker til småkager. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag ved 180°C varmluft i ca. 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. Pas på, at de ikke får for meget, da de derfor bliver for tørre og knække.
  • Lad småkagerne køle helt af på en rist, inden du samler dem med hindbærmarmelade og pynter med glasur og pynt.

Recipe Video