Er du klar til at prøve noget lækkert og cremet? 😋
Denne hjemmelavede cashewsmør er en sand fryd for både smagsløg og samvittighed! Perfekt som fyld i dadler, en lækker snack, eller som et uimodståeligt topping på chiagrød eller i dine yndlingskager ✨

Det er så nemt at lave, og du kan bruge det til at gøre hverdagens måltider lidt mere magiske – klar til at forkæle dig selv? 🤩
Cremet Cashewsmør
Servinger
20
serveringerArbejdstid
10
minutterTid i alt
20
minutterIngredienser
3 kopper (ca. 450 g) rå, usaltede cashewnødder
2 spsk olie (f.eks. avocadoolie eller kokosolie for en let kokossmag)
1/4 teskefuld fint havsalt (plus ekstra efter smag)
1/4-1/2 teskefuld kanel (valgfrit)
1/4-1/2 teskefuld vaniljeekstrakt (valgfrit)
Honning eller ahornsirup (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Fordel cashewnødderne på en bageplade med bagepapir.
- Rist cashewnødderne i ovnen i cirka 10 minutter, indtil nødderne er let brunede og dufter nøddeagtigt. Ryst formen undervejs. Lad dem køle af.
- Hvis du ønsker en crunchy cashewsmør, så kom 1/3 kop af de ristede cashewnødder i en minihakker, indtil nødderne er hakket i små stykker. Læg dem til side i en skål til senere.
- Kom de ristede cashewnødder i minihakkeren sammen med salt og kanel og hak indtil den er helt smooth. Hvis din minihakker bliver for varm undervejs så stop, hold en pause mens den køler af, og kør igen lidt senere. Det tager noget tid, før den bliver smooth, så vær tålmodig.
- Tilsæt olien, og kør i 2-3 minutter. Det kan være nødvendigt at røre og skrabe siderne undervejs.
- Tilsæt 1 tsk honning eller ahornsirup, hvis du ønsker en lidt sødere cashewsmør, og kør i nogle minutter.
- Hvis du vil lave crunchy cashewsmør, rør de hakkede cashewnødder i til sidst.