Dette svampede bananbrød er den perfekte kombination af sødme, blødhed og knasende valnødder. Det er naturligt sødet med modne bananer og ahornsirup, helt uden gluten og laktose – men stadig fyldt med smag! 🌿💛
Nyd det som en sundere snack, eller en lækker dessert til kaffen eller en kop té. Smagen bliver kun bedre dag for dag, og det kan nemt fryses ned til senere! 😍

Lad os bage!
Glutenfri og vegansk bananbrød med valnødder
Antal
15
stykkerKalorier pr. styk
167
kcalArbejdstid
10
minutterTid i alt
70
minutterIngredienser
3-4 modne bananer (ca. 300-400 g)
80 g ahornsirup eller kokossukker
60 ml smeltet kokosolie eller mandelsmør
1 tsk vaniljepulver
120 ml plantemælk (f.eks. mandelmælk eller havremælk)
180 g glutenfri havremel (blendede havregryn)
50 g mandelmel (eller andre glutenfrie meltyper)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
En knivspids salt
100 g valnødder (ca. 1 kop, grofthakket)
Fremgangsmåde
- Sæt din ovn på 155°C varmluft. Smør en brødform eller dæk den med bagepapir.
- Mos de 3-4 bananer i en skål, indtil de er godt mosede. Tilsæt ahornsirup (eller kokossukker), smeltet kokosolie, vaniljepulver og plantemælk. Rør ingredienserne godt sammen.
- I en separat skål blandes havremel, mandelmel, bagepulver, kanel og en knivspids salt.
- Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser og rør forsigtigt, indtil de er godt blandet.
- Hak valnødderne groft og rør dem i dejen.
- Hæld dejen i den forberedte brødform og bag i oven i ca. 45-55 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
- Lad brødet køle af i formen i ca. 10 minutter, og fjern det derefter fra formen for at køle helt af på en rist.