Glutenfri og vegansk bananbrød med valnødder

Dette svampede bananbrød er den perfekte kombination af sødme, blødhed og knasende valnødder. Det er naturligt sødet med modne bananer og ahornsirup, helt uden gluten og laktose – men stadig fyldt med smag! 🌿💛

Nyd det som en sundere snack, eller en lækker dessert til kaffen eller en kop té. Smagen bliver kun bedre dag for dag, og det kan nemt fryses ned til senere! 😍

Lad os bage!

Glutenfri og vegansk bananbrød med valnødder

Recipe by pinealfield
Antal

15

stykker
Kalorier pr. styk

167

kcal
Arbejdstid

10

minutter
Tid i alt

70

minutter

Ingredienser

  • 3-4 modne bananer (ca. 300-400 g)

  • 80 g ahornsirup eller kokossukker

  • 60 ml smeltet kokosolie eller mandelsmør

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 120 ml plantemælk (f.eks. mandelmælk eller havremælk)

  • 180 g glutenfri havremel (blendede havregryn)

  • 50 g mandelmel (eller andre glutenfrie meltyper)

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk kanel

  • En knivspids salt

  • 100 g valnødder (ca. 1 kop, grofthakket)

Fremgangsmåde

  • Sæt din ovn på 155°C varmluft. Smør en brødform eller dæk den med bagepapir.
  • Mos de 3-4 bananer i en skål, indtil de er godt mosede. Tilsæt ahornsirup (eller kokossukker), smeltet kokosolie, vaniljepulver og plantemælk. Rør ingredienserne godt sammen.
  • I en separat skål blandes havremel, mandelmel, bagepulver, kanel og en knivspids salt.
  • Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser og rør forsigtigt, indtil de er godt blandet.
  • Hak valnødderne groft og rør dem i dejen.
  • Hæld dejen i den forberedte brødform og bag i oven i ca. 45-55 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
  • Lad brødet køle af i formen i ca. 10 minutter, og fjern det derefter fra formen for at køle helt af på en rist.